Tunne kotikaupunkisi

Kuinka moni voi sanoa tuntevansa kotikaupunkinsa?
Tietääkö ihmiset millaiselta kotikaupunki näyttää tai tuleeko siihen edes kiinnitettyä huomiota?

Olen asunut useammassa kaupungissa elämäni aikana ja aina minulla on esiintynyt sama tarve tuntea oma kaupunki ja tietää mitä siellä on. Monesti pitkään samassa paikassa asuneet saattavat kulkea pitkin katuja edes näkemättä sen suomia hienouksia. Tällaisille ihmisille minulla on yksi neuvo:
Katsele ympärillesi! Elä erehdy elämään sillä asenteella, että olet nämä kadut nähnyt jo monesti ennenkin, vaan tarkkaile tarkemmin. Etsi yksityiskohtia ja pieniä hienouksia. Tee se kaikki auringonlaskun tai -nousun aikaan, jolloin valo on otollisin paljastamaan kaupungin kauneudet. Jos mahdollista, ota kamera mukaan ja tähtää etsimen läpi, joka saattaa oikeasti auttaa näkemään. Näkemään sen mikä pitkään on ollut piilossa kun olet samaa reittiä kulkenut päivästä toiseen. Vaihda myös sitä reittiä. Ei sen aina tarvitse olla lyhin mahdollinen tai se tuttu ja turvallinen reitti. Kierrä ja kaartele. Käy sielläkin missä et ole aiemmin käynyt. Tutustu ja ihastu!

Itse olen nykyisessä kotikaupungissani asunut reilut kolme vuotta. Haastoin itseni kuvaamaan sellaista ”This is my Town”-tyyppistä albumia ja lähdin kameran kanssa seikkailemaan. Ohessa hieman galleriaa minun kaupungistani.
Millainen on sinun kaupunkisi?

Mainokset

4 Replies to “Tunne kotikaupunkisi”

 1. Ihana entinen kotikaupunkini. Siellä jos missä, ihmisten tulisi huomata kauneus joka puolella. Nuo puutalot ovat päätyneet myös minun valokuviini, joskus vuonna peruna jopa kaupunginteatterin lämpiön valokuvanäyttelyyn.

  Kiitos näistä kuvista!

  Anne/ Retkeilyblogi Rinkkaputki

  Tykkää

 2. Kiitos kuvista, joita oli ilo katsella. Todella upeita! Mistä pitkät kiviportaat kuva on otettu? Muut kuvat tunnistinkin :)

  Tykkää

  1. Kiitos vain, kiva jos tykkäsit! :)
   Kiviportaat on otettu Taipaleen Kanavalla, siinä aivan lähellä sitä ”tornia”…tai ainakin näin muistelisin, kuvan ottamisesta on jo tovi :D

   Tykkää

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s