Mennään metsään.

Viime aikoina minulla on nostanut taas päätään hillitön retkeilyhalu. Tästä ”himosta” saa osaltaan kiittää paria sivua, joille olen eksynyt: Retkipaikka-nettisivua ja Rinkkaputki-blogia.
Vähän väliä huomaan haaveilevani retkeilystä ja vaeltelusta. Tekisi mieli lähteä pidemmällekin reissulle jonnekin tiettömien teiden taakse. Johonkin, jossa löytyy hiljaisuus ja maisemat.
Kaupassakin huomaan lipuvani aina retkeilyosastolle tutkimaan kaikkea kivaa jota siellä on. Retkeilyyn on hurjasti kaikenlaista välinettä ja tällaisena pienenä välineintoilijana (tiedättekö esim. miten kivaa on, kun rinkassa on niin paljon kivoja taskuja! Kaikelle on oma paikkansa!) ne kiinnostavat kovasti, vaikka montaakaan en niistä tarvitsisi saatikka ostaisi.

Nyt olen päättänyt, että tavalla tai toisella rupean tyydyttämään tätä himoa. Ensialkuun pienillä jutuilla ja katsotaan sitten kasvaako se nälkä syödessä ja miten isommat jutut onnistuvat.
Pojalleni olen jo aiemmin luvannut, että lähdemme yöksi telttailemaan metsään. Tämä lupaus täytyy pitää ja toteuttaa vielä ennen lumien tuloa. Kohteeksi tälle reissulle olen alustavasti miettinyt Orinoron aluetta Leppävirralla. Täytyy vain vielä jostain selvittää löytyykö tuolta sopivaa lokaatiota telttayöpymiseen.

Tulin juuri lenkiltä puolisoni kanssa ja loppumatkasta se himo iski. Huomasin pienen polun, joka lähti kävelytieltä metsän uumeniin. Pakkohan se oli sinne sitten sujahtaa!

20160805_182419.jpg
Portti virkistykseen.

Metsä osuus ei ollut mitenkään pitkä, vain vajaa 10 minuuttia, mutta jo tuossa ajassa huomasin mieleni rentoutuvan. Keskityin kuuntelemaan hiljaisuutta ja nautin metsän virkistävästä vaikutuksesta. Se on kumma, miten pienikin aika metsässä tekee ihmeitä!

20160805_183036.jpg
Yksi monista metsän hyvistä vaikutuksista – marjat.

Mitä mieltä muut on metsässä liikkumisesta?
Linkatkaahan jos mieleen tulee hyviä retkeily-/vaellusaiheisia nettisivuja :)

-JiiKoo-

Mainokset

4 Replies to “Mennään metsään.”

 1. Ai että, kiitos kunniasta olla inspiraattorina! Tervetuloa ihan älyttömän hyvän harrastuksen koukkuun! Kun opetat lapsesi vaatimaan parhaita retkeilykamppeita, ei sinulla ole enää rahaa juoda kaljaa. :D

  *kumarrus* Tulkaahan muutkin kylään meille, rinkkaputki.com!

  Pari pikkusen säpäkkää vinkkilinkkiä meidän lisäksi:

  Satunnainen retkuilija on sieltä teiltäpäin elikkäs Leppävirralta. Hyviä kohteita, kirjuuttelee myös Retkipaikkaan. http://www.satunnainenretkuilija.fi/

  Suurin oma yllyttäjäni on ikioma eräoppaani Minna (hänkin sieltä suunnilta mutta nykyään keskisuomalaistunut), joka lähti juuri toiselle kuukauden retkelle tiettömän taipaleen päähän: https://aloneinthewild.net/

  Ja kaikki muut on täällä: http://ulkoilublogit.blogspot.fi/

  Tykkää

 2. Luonto on ollut mulle pienestä asti todella tärkeä(partiossa mukana yli 7vuotta) Ja koko kesän ollut koa halu päästä käsivarteen vaeltamaan. Se ei kylläkään toteutunut, mutta pienen reissun pystyin silti tekemään. Ja tästä inspiroituneena päivittelen omaankin blogiin enemmän luontoaihetta! :)

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! Mukavaa jos inspiroiduit! :)
   Kyllä metsä ja luonto on sellaista, jossa pääsee rentoutumaan. Vielä tälle kesää olis tarkoitus pojan kanssa mennä metsään telttaan yöpymään. Ja sitten tietysti noita lyhyitä kävelyreissuja metsään. Ruskan värejä odotellessa! :)

   Tykkää

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s