Syrjän laguuni, Kangaslampi

Olen asettanut itselleni ”haasteen”, jossa haastan itseni lisäämään retkeilyn määrää elämässäni. Toivon, että tämä haaste tuo elämääni raitista ilmaa ja uusia näkemisen arvoisia paikkoja. Paikkoja, joissa rauha ja luonto tuovat jotain mitä ei kaupungeissa saa.

Viime lauantaina kävimme puolisoni kanssa shoppailukierroksen Kuopion Matkuksessa ja takaisin päin tullessa puolisoni heitti ilmoille ajatuksen lähteä käymään Kangaslammilla laguunilla. Olen ennenkin kuullut paremman puoliskoni puhuvan tästä paikasta ja nyt se päätettiin sitten nähdä.

Shoppailureissulta ostin retkikeittimen (trangian), joten tässä olisi myös hyvä mahdollisuus testata sitä.

wp-1471848303873.jpg
Otso-merkkinen retkikeitin.

Päädyin trangian valinnassa halpisversioon lähinnä siitä syystä, että sen tarpeeni on ainakin toistaiseksi hyvinkin satunnaista, joten lähdin kokeilemaan halvemmalla versiolla tarvetta ja samalla tietysti testaamaan onko halpisversiosta mihinkään.
Ostamani trangia on Otso-merkkinen, ulkoisesti hyvin alkuperäisen Trangian kaltainen, mutta hinnaltaan noin 50 euroa halvempi. En uskokaan tai väitäkään että kestävyydeltään se vastaisi alkuperäistä, mutta luulisin sen riittävän ja kestävän minun käytössä. Satsataan sitten myöhemmin jos ilmenee että tarvetta oikeasti on.
Ensimmäisen trangian osalta päädyin polttonesteellä toimivaan versioon. Oikeastaan vain sen takia, että se on minulle se tutumpi versio.

Syrjän louhoslaguuni

Googlettelin hieman laguunin sijaintia ennen lähtöä ja ensimmäisenä google antoi Satunnaisen Retkuilijan postauksen paikasta. Retkuilija olikin heittänyt postaukseen hyvän vinkin navigoida perille siellä sijaitsevan geokätkön avulla.
Niimpä laitoin geosovelluksen päälle ja lähdimme autolla kohti laguunia.

Navigaattori ohjasi meidät ongelmitta perille saakka, vaikka loppumatkasta tie kävikin jo hieman huonoksi ja puolison Ford sai pistää parastaan erään lätäkön kohdalla, joka olikin yllättävän syvä.
Perille kuitenkin päästiin illan jo hieman hämärtyessä. Kasasin retkikeittimen ja laitoin veden kiehumaan ja sen jälkeen siirryin ottamaan laguunin reunalle kuvia.

wp-1471719712914.jpg
Laguuni illan jo hieman hämärtyessä.

 

wp-1471848303874.jpg
Panoraama kännykällä kuvattuna.

Syrjän louhoslaguuni on kirkas vetinen ja muutamia pieniä kalojakin näki hyvin selvästi pinnan alla uiskentelevan. Paikalla käy ilmeisesti porukkaa kesäisin uimassa ja jostakin kallion laelta löytyy myös hyppypaikka. Me emme tällä kertaa lähteneet laguunia kiertämään, vaan olimme paikallamme maisemaa ihaillen.

wp-1471719712906.jpg
Illallinen.

Laguunilla oli rauhallista ja hiljaista. Pientä ryskettä kuului laguunin toiselta laidalta, kallion päältä metsästä. Liekkö siellä hirvi tallustellut vai peräti karhu, joita niitäkin on näillä seuduilla tavattu useamminkin.
Ruuan laitto retkikeittimellä toi muistoja mieleen armeija-ajalta ja vaikka keitin ei maailman nopein olekaan (kaasu olisi ollut nopeampi), niin minua se ei haitannut. Verkkainen tahti sopi hyvin yhteen hiljaisuuden ja rauhallisuuden kanssa.

wp-1471719712927.jpg
Illallinen lähes valmiina.

Kaiken kaikkiaan paikka oli ehdottomasti ajomatkan arvoinen. Metsän keskellä, maailmalta piilossa oleva laguuni rauhoitti mieltä ja sai hymyn huulille.
Keitinkin tuli testattua ja toimivaksi todettua.
Pieni onnistunut reissu lauantai-illassa siis!

Seuraavaksi keitin joutuu testiin ensi viikonloppuna kun lähden pitkästä aikaa telttailemaan yhdeksi yöksi. Paikkaa ei ole vielä päätetty, mutta onhan tässä vielä useampi päivä aikaa miettiä kohdetta jostain Varkauden lähettyviltä.

-JiiKoo-

4 Replies to “Syrjän laguuni, Kangaslampi”

 1. Tämä laguuni on hyvin tuttu nuoruusvuosilta. Kerran jos toisenkin olen ajellut mopolla ympäriinsä sitä etsien ja onhan se aina löytynyt, siis ajalla ennen kännyköitä tai geokätköilyä. Asuin tuolla päin silloin mopoiässä. Nätti paikka!

  Satunnaisella retkuilijalla on parhaat vinkit alueellenne, itse seuraan lähinnä nostagiamielessä kun harvemmin tulee enää käytyä. Ajatuksena on kyllä käydä joskus Heinävedellä käydä kävelemässä luostarilta toiselle ja takaisin. Ehkä ensi kesänä.

  Anne//Rinkkaputki

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, huomannut olen että retkuilijalta saa hyviä vinkkejä. Aikani kun niitä seurailen, niin ehkä sitten riittää ”rohkeus” lähteä etsimään aivan uusia juttuja jos sellaisia maa vielä päällään kantaa :D

   Liked by 1 henkilö

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s