Tihusniemen luontopolku

Tänään tein toisen yrittämäni luontopolulle.
Viime kerralla en oikeata aloituspaikkaa löytänyt (jutun voit lukea täältä), kyselin tarkemmat ohjeet Retki & Luonto, Savo-ryhmästä ja suuntasin uudella innolla paikan päälle. Sää ei oikein suosinut, vettä tulla tihkuutti, mutta toisaalta se teki patikoinnista myös omalla tavalla mukavaa. Raikas tuoksu ja tunne siitä, että on oikeasti ulkona!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siitä se Tihusniemen luontopolku lähtee.

Lähdin kiertämään polkua myötäpäivään (ensi kerralla teen itsekin ja suosittelen muitakin kulkemaan polun vastapäivään) ja mieli oli ensi askelista lähtien reipas. Olen ennenkin sanonut metsän virkistävästä voimasta, eikä metsä pettänyt minua tälläkään kertaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tämä on sitä luonnonrauhaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tietoisku matkan varrella.

Polku on suht hyvin merkitty punaisilla maalimerkeillä ja alussa se kulki kuusimetsän siimeksessä kohti Myllyvuoren seutua, josta se kaarteli kohti Taikapetäjä-nimistä aluetta. Tuolla alueella olikin infotaulu, joka kertoi hieman taikapetäjäuskomuksesta.
Taikapetäjä on kelopuu, jonka rungossa on onkalo. Vanhan uskomuksen mukaan tällaisella puulla ajateltiin olevan parantavia vaikutuksia. Onkaloon rykiminen oli se ”juttu”, jolla vaikutuksia aikaan saatiin. Tästä syystä myös rykimäpuu on yksi nimi tällaiselle ”ihmeelle”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Rykimäpuu”

Samalla alueella on myös yksi polun ”näköalatasanteista”. Kallionlaki, jonka päälle on penkkikin tehty. Siinä oli hyvä pieni tovi istahtaa ja kuunnella sitä niin ihanaa hiljaisuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siinä on hyvä patikoijan istua, levähtää ja miettiä.

Taikapetäjältä matka jatkui kohti Vääränvuorta. Aiempaa hieman korkeampi mäki, jonka päällä on myös yksi hengähdyspenkki. Olin jo pitkin matkaa kuvaillut maisemia ja tällä kohtaa innostuin ottamaan muutaman poseerauskuvankin. Takaapäin ja kaukaa toki, onneksi kamerassa on aikalaukaisin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vääränvuori.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Toinen levähdyspenkki.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”BackSelfie”

Vääränvuorelta laskeuduttiin alas ja kohti Vääränlammen rannalla sijaitsevaa laavua. Aikomukseni oli tehdä tunnelmatulet laavulla, mutta en sitten kuitenkaan jäänyt tulistelemaan tällä kertaa. Hetken istuttuani ja retkivihkoon muutaman sanan raapustettuani lähdin taas tekemään matkaa. En kuitenkaan ihan ongelmitta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Matkan varrelta löytyi myös parrakkaita puita ja sehän on merkki puhtaasta ilmasta!

Laavulta olikin yllättävän hankala löytää mistä kohtaa polku taas jatkui. Hetken tuumattuani lähdin kävelemään laavulle tulevaa tietä pitkin ja heti kohta poikkesin poluttomaan metsään arvellen, että ”virallinen” polku kulkee jossain siellä suunnassa.
Muutamat komeat kiviröykkiöt kuvattuani huomasinkin taas tutun punaisen maalimerkin ja onnittelin itseäni polun löytymisestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tippuisko jos oikein kovasti työntäisi?

Ehkä polun löytyminen oli kuitenkin enemmän epäonninen kuin onninen sattuma. Loppupätkä laavulta takaisin autolle ei nimittäin ollut mikään kovin erikoinen. Suhteellisen ”tylsää” pätkää kaikkineen ja asutuskin alkoi jo välistä pilkottamaan. Tämän vuoksi jo tuossa aiemmin suosittelin kiertämään polun vastapäivään. Tällöin huonoin pätkä on alussa ja miellyttävät hetket alkaa loppu kohden jättäen hyvän mielen :)

Tihkusateesta huolimatta nautin paljonkin polun kävelemisestä. Tihusniemen luontopolku on nimensä mukaisesti polku. Kapea väylä metsän siimeksessä, joka mutkittelee ja kiemurtelee eikä sitä (ainakaan vielä) ole ylitallottu. Patikoidessa on olo, että kävelee oikeastikin metsässä eikä millään ylisuositulla luontopolulla, josta pitkät pätkät ovat leveitä metsäautoteitä tai muita vastaavia.

Samalla sain muuten hyvin testattua isältäni saamani Meindlin vaelluskengät. Polku, tihkusade ja märkä maasto olivat testi, josta kengät suoriutuivat mainiosti! Sukat kuivana ja nilkat ehjinä jatketaan tästäkin eteenpäin! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Meindl.

P.S. Käykäähän tykkäämässä Putkiaivomiehen Facebook-sivusta. Sinne päivittyy kaikki postaukset ja hieman muutakin julkaisua :)

-JiiKoo-

 

Mainokset

One Reply to “Tihusniemen luontopolku”

  1. Ne on kuin Panu-maali; kestää isältä pojalle… ovat yli viisi vuotta vanhat ja oppineet kulkemaan metsässä! Mutta kävivät tapaturman jälkeen pieniksi ja siirtyivät seuraavasta sukupolvesta löytyneisiin sopiviin jalkoihin…
    T. Edellinen ko kengillä kävellyt

    Liked by 1 henkilö

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s