Talvea odotellessa

Talvi tekee jo tuloaan ja luntakin on jo hyvin maahan asti tullut. Toistaiseksi jopa maassa pysynyt.
Kesällä ja syksyllä alkanut retkeilyinnostukseni hieman säikähti etukäteen talven tuloa ja jopa pelkäsin, että retkeily jää talven ajaksi. Mietiskelin itsekseni sitä, että olenko ihminen joka talvellakin hakeutuu luonnon ääreen ja metsään kulkemaan. Löydänkö sieltä itselleni niitä asioita, jotka kesällä minua viehättää. Tai oikeastaan löydänkö uusia asioita, koska tietenkään kaikkia samoja asioita en talvella saa niinkuin kesällä ja syksyllä.
Vuodenaikoja meillä riittää ja rikkautena ne on nähtävä!

Tällä hetkellä odotan malttamattomasti metsäsuksia ja lumikenkiä, jotka saan isältäni käyttöön. Varsinkin nuo sukset ovat odotettu apuväline, joiden uskon siivittävän myös talviretkeilyn vauhtiin kohdallani.
Suksien päällä en olekaan vuosikausiin viihtynyt. Metsäsuksia olen jo aiemmin katsellut hankintamielessä, mutta piru vie ne on kalliita!
Latuhiihtäjäksi minusta ei ole ja jos mielessä on kuntoilu, niin sitten hiihtäminen kiinnostaa vielä vähemmän.
Rauhallinen liikkuminen metsässä – siellä missä ei valmiita latuja ole, kiinnostaa kyllä sitten sitäkin enemmän. Metsäsukset tuovat tähän oivan avun! Mielessäni piirrän jo kuvaa rauhallisesta hiihtelystä jonkin syrjäisen lammen ympäri, rinkka selässä ja välillä laavulle pysähtyen makkaranpaistoon. Auringonpaiste ja hiljaisuus mukavana mausteena haaveiden päällä!
Päiväretkiä joutuu vielä tekemään ja niihin tyytymään, koska varusteet eivät mahdollista talviyöpymisiä. Ehkä nekin tulevat sitten joskus tulevaisuudessa.

Välineitten lisäksi ei enää puutu kuin aika näille haaveille. Kalenteriin on järjestettävä tilaa ja aikaa, tosin aina se ei ole se helpoin homma! Päivät (eli valoisat ajat) menee töissä ja lapsiperheessä riittää noin muutoin pyöritettävää useammankin arjen verran. Tarkoitus on kyllä tutustuttaa myös lapset metsähiihdon (ja retkeilyn ylipäätään) saloihin ja hienouksiin, joten sitä kautta saa siis kenties sitä kullan kallista aikaakin järjestettyä.

Syksyllä ”pelkäsin” talven tuloa ja sen vaikutusta. Nyt pelko on muuttunut malttamattomaksi odotukseksi. Jos lapin hulluudesta puhutaan, niin minulla se on laajennettuna retkeilyn hulluudeksi! :)

Tällä kertaa tulikin sitten tällainen teksti, tajunnanvirta ja ajatusten tiivistys. Palaillaan toisella kertaa asiaan taas!

-JiiKoo-

Mainokset

2 Replies to “Talvea odotellessa”

  1. Mahtavaa talven odotusta! Itsehän olen ilmoittautunut jo Ankarat avotunturit -kurssille ja katsonut ahkiovideoitakin monta tuntia. Suht edullinen talvimakuupussi kun vielä löytyi (-9 on mun makuupussin comfort ja sen sisään kun laittaa kesämakuupussin, pärjää oikein hyvin noin -15 astetta, kokonaisuus edullisempi kuin talvimakuupussit) ja sitten raaskin ostaa kunnon alusenkin, niin minähän olen valmis retkeen myös talvella!

    Aika hyvin tämmöiseltä hiihdon vihaajalta tämä intoileminen.

    Anne / Rinkkaputki-blogi
    #rinkkaputki

    Liked by 1 henkilö

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s