Kurjenlammen laavu, Sorsakoski

Toissa viikon lauantaina otin poikani ja hänen koulukaverinsa auton kyytiin ja ajoimme Sorsakoskelle katsastamaan Kurjenlammen laavun. Olin tästä paikasta saanut vihiä tuttavalta ja kun kelikin oli kauniin aurinkoinen, niin pakkohan se oli lähteä makkarat paistamaan.

Ajoimme Varkaudesta Sorsakoskentietä pitkin ja kartasta ennakkoon katsomastani risteyksestä käännyimme vasemmalle. Tie on selvästikin ollut aurattavana, joskin juuri tuolla kertaa ei aivan puhtaana ollut. Hankea oli hieman, mutta joku muukin oli tuolla ajanut ja Passat kulki nätisti jälkiä pitkin eteenpäin.

Tovin ajettuamme pysäköin auton metsätien reunaan ja lähdimme laavua kohti. Matkaa käveltäväksi jäi vain noin 500 metriä ja sekin oli kelkkauraa pitkin, joten ihan hangessa ei tarvinnut tarpoa.

Paikan päältä löysimme siistin laavun puuvajoineen ja huusseineen. Laavu oli pienen lammen rannalla ja voin kuvitella, että kesälläkin tuo olisi vallan mainio paikka.
Teimme tulet samantien ja pojat lähtivät tutkimaan seutua lammen toisella puolella sijaitsevalle mäelle.

wp-1486650032273.jpg

wp-1486650032113.jpg

wp-1486650032250.jpg

Paikan siisteys ja rauhallisuus herätti ajatuksen siitä, että tuolla voisi kesällä jopa yöpyä laavussa. Sekin olisi muuten ensimmäinen kerta, joten harkintaan tuo on vakavasti otettava :)

wp-1486650151305.jpg
Tämä laavu sallisi myös mukavan yöpymisen.

Touhusimme hetken auringonpaisteessa, paistoimme makkarat ja nautimme ulkoilmasta.
Seurue oli yhtä mieltä siitä, että paikka on mukava ja paikalle pitää tulla toistekin.

wp-1486650151306.jpg
Laavu lammen jäältä kuvattuna.

Poislähtiessä jatkoimme tietä samaan suuntaan kuin olimme ajaneetkin. Kääntäminen kapealla tiellä olisi ollut hankalaa (hanget sivussa vaikeutti, enkä kiinnijäämisen pelossa uskaltanut kovin sivuun pakittaa). Tie kuitenkin johtaa Tihusniemen tienoille, joten kääntyminen ei pakollista ollutkaan. Matka ehkä hieman piteni tuota kautta, mutta toisaalta nopeammin pääsi maantielle ja parempaan vauhtiin.

Retki ei kestänyt kuin parisen tuntia, mutta jälleen oikein mukava happihyppely talvisessa auringonpaisteessa. Jäi hyvä mieli, löytyi taas uusi paikka ja mieleen jäi muhimaan paluu kesäkeleillä :)

-JiiKoo-

Mainokset

2 Replies to “Kurjenlammen laavu, Sorsakoski”

  1. Kiva retki on ollut teillä!
    Laavuyöpyminen on parasta, varsinkin talvella kun ilma kiertää paremmin kuin teltassa eikä kerry kosteutta. Itse tykkään lähteä jollekin helposti saavutettavissa olevalle laavulle vaikka ihan arkena yöpymään.

    Tykkää

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s