Rauhallinen iltamelonta kaupungin läheisyydessä

Keskiviikkoiltana päätin nautiskella hieman kauniista kevätillasta ja lähdin kanootilla pariksi tunniksi melomaan.
Onnekseni asun kaupungissa, jossa luonto on erittäin lähellä ja kaupunki on käytännöllisesti katsoen veden ympäröimä ja halkoma.
Vielä kun kaupunki sattuu olemaan suhteellisen pieni, niin veden ääreen pääseminen ei aiheuta juurikaan ongelmaa tai pitkää matkaa, lähtipä sitten mihin suuntaan tahansa.
Tällä kertaa valikoin lähtöpaikaksi Navitaksen rannan Pirtinvirran tienoilta.

2017-05-26 12.03.39
Melontareitti kartalla. Kilisaaren itäpuolella tuntui vielä selkeästi Kämärin (Ämmäkoski) virtaus.

Tarkoitukseni oli lähinnä nauttia ja lillua laineilla, ei niinkään tehdä mittavaa melontasuoritusta tällä kertaa.
Lähdin liikkeelle ja heti kättelyssä bongasin pari joutsenta ja sorsan, joita pitikin sitten lähestyä hiljaa ja rauhassa jotta saisin ne ikuistettua kameralle.
Pieni tuulenvire painoi kanoottia hieman sivuttain vasemmalle, kun lähestyin joutsenia hiljalleen ja äänettömästi. Jossain vaiheessa oli pakko mielessä kirota sitä, että pidempi putki kamerasta jäi kotiin, koska ”pannukakulla” en tarpeeksi lähelle päässyt kun en kuitenkaan halunnut joutsenia karkuun hätyyttää. Tarpeeksi lähelle en päässyt ja turvallisen matkan päästä ohitimme toisemme ja jatkoimme matkaa omiin suuntiimme. Tällä kertaa joutsenet tallentuivat vain verkkokalvolle.

Parkkeerasin kanootin Kilisaaren rantaan hetkeksi ja kävin tutkailemassa saarta tarkemmin. Lähinnä minua kiinnosti näkymä saaresta Kämärin koskille päin. Saaressa hetken istuskeltuani jatkoin matkaa kohti rautatiesiltaa ja sen alitse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kilisaaresta.

Olen harjoittanut tekniikkaani (J-vetoa) ja ilokseni sain huomata aika ajoin sen toimivankin jo varsin mallikkaasti. Kanootti kulki suoraan eteenpäin toistuvista samalta puolelta tapahtuvista vedoista huolimatta. Joku voisi väittää, että tuossa auttoi myös tuo pieni tuuli, joka sopivasti painoi kanoottia toiseen suuntaan, mutta itse tietysti ajattelen suoran menon johtuvan vain kehittyneestä tekniikastani ;)

Alitin rautatiesillan ja lähdin ”radan vartta” melomaan kohti toista siltaa. Tähän mennessä aurinko oli alkanut jo laskemaan ja oli pakko jäädä hetkeksi paikalleen ihailemaan kaunista kevätiltaa. Nyt puolestaan rupesi hieman harmittamaan etten ollut ottanut mitään evästä mukaan, sillä tältä puolen rataa löytyi mukavia pikkusaaria joihin olisi ollut kiva pysähtyä leivät syömään ja teet keittämään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Toisen rautatiesillan alituksessa morjestelin kalamiehelle, joka sillan alla väijyi vonkaleita kaikessa hiljaisuudessa ja rauhallisuudessa. Kumpikaan meistä ei halunnut rauhaa rikkoa, joten käsi nousi tervehdyksen merkiksi mutta suu pysyi kiinni. Mitäpä sitä järvellä turhia huutelemaan…

Sillan jälkeen meloin vielä viimeisen pätkän laiturille, heilautin kanootin auton katolle ja lähdin kotia kohti. Melottu matka ei ollut kuin vajaa 3 kilometriä, mutta silti sain aikaa kulutettua vajaat pari tuntia. Rauhallista melomista toden totta!

-JiiKoo-

Mainokset

3 Replies to “Rauhallinen iltamelonta kaupungin läheisyydessä”

    1. Äärettömän mukavaa! Se rauhallisuus ja hiljaisuus vetoaa siinä menossa :) tosin ne kosketkin houkuttelee jo, mutta toistaiseksi kerään vielä kokemusta lisää..

      Tykkää

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s