Pikatesti – Willy Barents kajakki

Viikonloppuna lähdettiin kotipitäjälle suorittamaan maalausprojektia porukoitten residenssiin. Talkoohomma, johon oli tullut aiemmin lupauduttua jonkinasteisen mielenhäiriön vallassa.

Reissulla pääsin kuitenkin myös pikaiseen testaamaan kajakkia, joka oli paikalle roudattu eräältä tuttavalta. Kajakin merkki oli Willy Barents, mutta kun tuossa nettiä selasin ja koitin hieman tarkempia speksejä löytää, niin se osoittautuikin hieman haastavaksi.

Jos joku lukijoista tunnistaa kuvista kajakin, niin kommentteihin voi heittää tarkempaa tietoa ko. mallista jos sellaisia tietää :)

20170610_155835
Kala kuivalla maalla…

Illalla lähdin testaamaan kajakkia suuren katsojajoukon saattelemana. Rannalle kerääntyi suunnilleen puoli sukua, joista osalta (eli yhdeltä) tuli hyviä vinkkejä ja loput odotti kajakin kippaamista ja uimareissua. Olipahan videokuvauskin päällä ja valmiiksi hidastuksella kun se vain nyt näyttää paremmalta hidastettuna kun ympäri kippaa! :D

20170610_160046
Tältä laiturilta starttasin.

Vertasin luonnollisesti touhua inkkarikanootilla melomiseen sillä siitä on ne ainoat melontakokemukset olemassa.
Ensimmäinen havainto tuli kajakkiin mennessä. Vaikka kajakki olikin ilmeisen pitkälle kaverille suunniteltu, niin siltikin aukosta sisään ahtautuminen oli oma juttunsa. Varsinkin kun ei yhtään tiennyt miten vakaa laitos tuo on. Pari eri tekniikkaa kokeiltuani, löysin sopivan tavan asettautua sisälle aukkoon.
Toinen huomio osui omaan sijaintiini, joka luonnollisesti on paljon lähempänä veden pintaa kuin mitä se kanootilla on. Tietyllä tavalla tämä on jännä tunne jo itsessään :)

Melontaliike vakauttaa omaa kroppaa sillälailla, että sopiva rentous löytyy ja jatkuva melanheilutus piti menon tasaisena.

Ennen testiä kyselin omilla FB-sivuillani hieman vinkkejä kajakilla menoon. Heti vauhtiin päästyäni huomasin yhden saamani vinkin hyvinkin paikkaansa pitäväksi – liikkeessä pysyminen tuo vakautta. Melontaliike vakauttaa omaa kroppaa sillälailla, että sopiva rentous löytyy ja jatkuva melanheilutus piti menon tasaisena.

20170609_202630

Tein pari lenkkiä läheisten saarten ympäri ja huomasin seuraavat asiat:

 • Ainakin vallitsevassa kelissä kajakki oli vakaa melottava eikä kaatumisen tunnetta oikeastaan tullut missään vaiheessa. Pysähtyessäni ottamaan kuvia vakaus hieman vähentyi, mutta tämä johtui ehkä eniten omasta tottumattomuudestani istua kajakissa.
 • Kajakki pysyi erittäin hyvin suunnassaan ja jo pienellä vaivallakin vauhdin sai kohtuullisen mukavaksi.
 • Laskettava/nostettava peräevä vaikutti erittäin paljon kääntyvyyteen. Tässäkin saattoi olla paljonkin omaa kokemattomuutta ja tekniikan puutetta, mutta peräevä alhaalla tuntui että kääntyminen oli hyvin pitkän kaaren takana.
 • Kajakilla melominen on aivan erilaista kuin inkkarikanootilla melominen. Jo pelkästään fiilispuolella. Keskenään aivan erilaisia, mutta molemmat erittäin mukavaa puuhaa!
20170610_160100
Kuvassa näkyvä saari oli toinen, jonka testissä kiersin.

Tällä kertaa testaaminen jäikin sitten tuon yhden kokemuksen mittaiseksi.
Maalausurakka ja huonossa asennossa nukuttu yö kipeyttivät selän sellaiseen kuntoon, ettei toisena iltana ollut enää järkeä lähteä melomaan.

Kajakilla melomisesta jäi kuitenkin erittäin hyvä fiilis.
Kesällä olisi tarkoitus lähteä melomaan hieman pidempään joko Kolovedelle, Linnansaareen tai Repovedelle ja kajakki olisi tuohon reissuun ihan varteenotettava vaihtoehto. Tosin ennen sitä pitäisi varmaan testata melomista silleen, että varusteet ovat kyydissä.

Kanoottiin vertaaminen yhden kokemuksen perusteella on hieman ohutta. Ensifiilis jäi kuitenkin sellaiseksi, että pidemmälle matkalle voisin ottaakin kajakin. Reissuun, jossa tulee paljon rantautumisia, kyytiin nousuja ja kyydistä poistumisia ja reissut, joissa matkan pituus ei ole paljoa, lähtisin varmaan kanootilla. Jotenkin myös tuntuu, että ”lilluttelu” vesillä on enemmän kanootin juttuja.

-JiiKoo-

 

Mainokset

2 Replies to “Pikatesti – Willy Barents kajakki”

 1. Aivan mahtavaa, että mun vinkistä oli apua! Itse välillä pelottavissa kohdissa lakkaan melomasta ja se on aina virhe, vaikken olekaan kertaakaan vielä kipannut nurin.

  Kannattaa muuten lainailla ja vuokrailla erilaisia kajakkeja, itsellä on ainakin kokemus kahdesta huonosta muovipulkasta ja parista kerrasta vakaasta, tosin tuntivuokraltaan kalliimmasta pelistä. //Anne/rinkkaputki.com

  Liked by 1 henkilö

  1. Siitä oli tosiaan apu ensi vedoista lähtien, joten kiitos vinkistä! :)
   Toi mitä testaamaan pääsin oli varmastikin laadultaan sen keskitason yläpuolella. Tosin eihän se vielä kerro sopiiko se juuri minun tyylilleni.
   Pitää varmaan käyttää paikallista elämysfirmaa ja testata heidänkin mallinsa…

   Tykkää

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s