Sikosalmi ja Taivaanpankon kalliot Varkaudessa ovat mahtava retkikohde.

Tämä retki alkoi samallalailla kuin monet muut retketkin – sängyllä maaten ja puhelimen karttasovellusta käyttämällä sopivaa paikkaa etsiskellen.
Käytän puhelimessani (Android) ”Maastokartat”-sovellusta, joka on muuten vallan mainio ja ajaa paremmin kuin hyvin asiansa.

Kartasta katsoin siis sopivan kohteen ja tällä kertaa tarkoitus oli kiertää Sikosalon saari kanootilla.
Merkkasin karttaan sopivaksi ajatellun lähtöpisteen ja heitin sen sovelluksesta suoraan Google Mapsiin jolloin sain hyvin myös ajo-ohjeet kohteeseen.

Lähtöpaikkaa lähestyessäni huomasin, että se onkin tonttialuetta, enkä päässyt ihan perille asti ajamaan. Läheltä löytyi kuitenkin sopiva levike johon jätin autoni ja otin kanootin kantoon.
Vajaa 100 metriä metsän läpi kuljettuani saavuin rantaan ja enää piti vain katsoa sopiva vesillelaskukohta.

Reilun kilsan melonnan jälkeen suunnitelmani muuttuivat, sillä tulin Sikosalmeen ja sitä reunustivat komeat kalliot. Salmi alkoi louhikkoisella rannalla, jonka jälkeen nousivat sileäseinäiset kalliot vedenrajasta korkeuksiin. Alhaalta päin katsottuna kallion korkein kohta näytti juuri sopivan tasaiselle eväiden nauttimista ajatellen.
(Paikan koordinaatit ovat 62,244186 N; 28,142008 E)

 

Parkkeerasin kanootin louhikkoiseen rantaan ja lähdin kapuamaan ylöspäin. Järven puolelta kallio oli turhan jyrkkä nousemiseen, mutta takaa kiertäen tuo onnistui helpostikin.

LRM_EXPORT_20170701_214505

LRM_EXPORT_20170701_214753

Näkymät ylhäältä olivat mielettömän upeat ja nousun arvoiset!
Jäin paikalleni ja pistin tulet Happy Stove-risukeittimeen.
Keitin itselleni iltateet ja hiillokselle laitoin vielä yhden makkaran kärventymään.
Itse eväät oli nopeasti nautittu, mutta maisemasta kun ei tarpeeksi saanut, niin jäin vielä pitkäksi aikaa paikalleni makoilemaan ja nauttimaan rauhasta ja jylhästä maisemasta.

LRM_EXPORT_20170701_214804

LRM_EXPORT_20170701_214742

LRM_EXPORT_20170701_230103

Aika sitten lopulta hurahtikin kuin siivillä ja oli pakko todeta, ettei ilta riitä enää Sikosalon kiertämiseen. Oikeastaan tällä kertaa tuo ei edes harmittanut.
Olin löytänyt mahtavan retkieväspaikan ja saaren kiertäminen onnistuu tarvittaessa toistekin.

-JiiKoo-

Mainokset

3 Replies to “Sikosalmi ja Taivaanpankon kalliot Varkaudessa ovat mahtava retkikohde.”

 1. Hienon näköinen paikka! Vesiltä näkee monta semmoista paikkaa, jotka jäävät näkemättä. Samoin kallioiden mittasuhteet hahmottaa paremmin kun pääsee vähän kauemmaksi.
  Käypä tässä kesän aikana Kolovedellä kiertämässä Vaajasalo. On upeita maisemia. Käytiin veljen kanssa siellä muistaakseni 2015 syksyllä. Blogista löytyy juttu reissulta.

  Tykkää

  1. Piti kirjoittamani, että vesiltä näkee monta semmoista paikkaa mitkä jäävät maalta näkemättä. Unohtui yksi sana kun kirjoitin puhelimella kommenttia pienellä näytöllä.

   Tykkää

   1. Näinhän se on, että vesiltä saa ihan uuden näkökulman ja huomaa uusia asioita. Samoin pystyy hieman päättelemään kartasta jos sitä vaan yhtään osaa lukea :)
    Kolovedellä olisi hinku ja tarkoitus kyllä käydäkin kun se tuossa niin lähellä on. Saa nähdä selviääkö tälle kesää matkaan :)

    Tykkää

Ajatuksia? Jaa ne minulle ja muille!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s